ANTALYA DÖŞEMEALTI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖŞEMEALTI İLÇESİ NİSAN-MAYIS DÖNEMİ YÖGEP FAALİYET RAPORU

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖŞEMEALTI İLÇESİ NİSAN-MAYIS DÖNEMİ YÖGEP FAALİYET RAPORU

23-05-202223-05-202223-05-20222021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖŞEMEALTI İLÇESİ

NİSAN-MAYIS DÖNEMİ YÖGEP FAALİYET RAPORU

 

KONU: "Eğitim Yönetimi ve Eğitim Yöneticisinin Milli, Manevi ve Evrensel Sorumlulukları"

SUNUM YAPAN: Döşemealtı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Arif ÇÖLKESEN

İmam Hatip Okulları yöneticilerine yönelik Yönetici Gelişim Programı (YÖGEP) faaliyetleri kapsamında Nisan ayı etkinliğimizi 28.04.2022 Perşembe günü saat 15.00'te Şehit Volkan Canöz Anadolu İmam Hatip Lisemizin koordinatörlüğünde ve Döşemealtı Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirdik. İmam Hatip Okulları yöneticilerine yönelik Yönetici Gelişim Programı (YÖGEP)  faaliyetleri kapsamında Nisan ayı etkinliği olarak belirlenen;

"Eğitim Yönetimi ve Eğitim Yöneticisinin Milli, Manevi ve Evrensel Sorumlulukları"konulu etkinlğimizi ilçemizden 9 yöneticinin katılımı ile toplantımızı gerçekleştirdik. Döşemealtı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Arif ÇÖLKESEN "Okul yöneticilerinin sorumlulukları söz konusu olduğunda, öğretmenlerin sorumluluklarının tümüne okul yöneticilerinin de sahip olduğu söylenebilir. Dolayısıyla okul yöneticisi devlet memuru olmaktan kaynaklanan ve özellikle DMK'da düzenlenen sorumlulukları vardır. Ancak genel devlet memuru sorumluluklarının dışında, yönetici konumunda olan devlet memurlarının sorumlulukları DMK'nın 10. maddesinde özel olarak düzenlenmiştir. Buna göre yönetici olarak görev yapan devlet memurları, çalıştıkları kuruluş veya hizmet birimlerinde mevzuatta belirlenen görevlerini zamanında ve eksiksiz olarak yapmaktan ve yaptırmaktan, astlarını yetiştirmekten ve onların davranış ve hareketlerini izlemekten ve denetlemekten sorumludurlar. Yöneticilerin astlarına hakkaniyet ve eşitlik içinde davranması ve yöneticilik yetkisini mevzuatta belirtilen esaslar içinde kullanması gerekir." Şeklinde konu ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Nisan ayı faaliyetimizin koordinesini ilçemiz adına gerçekleştiren Döşemealtı Anadolu İmam Hatip Lisesi idarecilerine ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

Yeniköy Mahallesi Atatürk Caddesi 5. Sokak Döşemealtı Antalya 07190 Türkiye Müdürlüğümüze Ulaşım için Kullanabileceğiniz Toplu Taşıma Araç Numaraları D15A DC15 86 85 84 - 0 242 421 39 49 0 242 421 39 15

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.